Fadøl

Grimbergen Blonde – 6,7% – Alken-Maes Brewery Group

Abbey Blonde Ale brygget på lys malt tilsat karamel, hvilket giver en mørk gylden farve. Skummet er hvidt og boblerne er store og ret dovne. Aroma af lys frugt og gær. Tilsat ascorbinsyre giver øllet en prikkende og livlig fremtoning. Smagen er fyldig med noter af sød frugt – appelsin, citrus og et strejf af fersken samt lidt krydderi. Tydelig bitterhed i eftersmagen uden at virke overvældende.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           6,7%

 

grimbergen blancheGrimbergen Blanche – 6,0% – Alken-Maes Brewery Group

Grimbergen Blanche er en ægte hvedeøl i den mest traditionelle forstand. Denne lysegule øl er ufiltreret og frugtagtig. Noter af citrus og let kulsyre gør Grimbergen Blanche til en fremragende tørstslukker. Delikat duft af krydderier og bergamotte.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           6,0%

grimbergen dGrimbergen Double – 6,5% – Alken-Maes Brewery Group

Grimbergen Double er en abbey ale med en gyldenbrun lød og et middelkraftigt skum. Duften er sød maltet med en bananfrisk frugtig, let kage-/karamel-agtig klang. Smagen er blød og fyldig i det søde register med strejf af banan, passionsfrugt, appelsin – tørrede frugter (rosin, figen, daddel) – og hints af cocktailbær og mokka.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.         6,5 %

 Brooklyn lagerBrooklyn Lager – 5,0% – Brooklyn Brewery

Brooklyn Lager var den første øl, der blev udviklet af brygentusiasterne Steve Hindy og Tom Potter. Med inspiration i Brooklyns brogede fortid som landgangs­sted for tusindvis af tyske bryggere og brygsvende, fik de to skabt en loyal fortolkning af den klassiske bøhmiske lagerøl.

Smag af ristet malt med strejf af den frugtrige humle.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.       5,0 %

Brooklyn EBrooklyn East India Pale Ale – 6,8% – Brooklyn Brewery, USA

Amerikansk IPA der oprindelig blev brygget som en sommerøl, men som siden 1996 brygges året rundt. Garrett Oliver, ”øl-student” i britisk øl-historie, bruger engelsk malt og krydderier til at brygge denne klassiske EIPA i den stil, der blev anvendt i det 19. århundrede, for at sikre god øl, til de britiske soldater, der gjorde tjeneste i Indien.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           6,8 %

 

Kronenbourg 1664 5,0% Brasseries Kronenbourg

Hvad ved franskmænd om øl? En hel del, faktisk. Det Strassbourg-baserede bryggeri har rødder helt tilbage til 1664 og deres signaturpilsner fremstår gylden, med et livligt spil af kulsyre. Råhvid skumkrone, indbydende duft af solmodent korn. I 1800-tallet havde man tæt kontakt til Jacobsen-familien – en kontakt, der blev genoptaget i 2008, da Carlsberg overtog hele Brasseries Kronenbourg !

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           5,0%

Yakima IPA – 6,5% – Jacobsen

Yakima er navnet på den dal på den amerikanske vestkyst, hvor størstedelen af den amerikanske humle kommer fra.
Jacobsen Yakima IPA har en eksotisk, frisk og let syrlig duft af tropiske frugter med let genkendelige noter af søde meloner, grapefrugt og Papaya.

Lille 40,- kr.       Stor 60,- kr.           6,5%

 

Guinness 4,2% St. James Gate

Øltypen stout er en mørk øl, som blev udviklet i London i begyndelsen af 1700-tallet. Arthur Guinness troede så meget på øltypen, at han indgik et langtidslejemål – på 9.000 år til 45£ p.a. – på den grund, hvor bryggeriet stadig ligger ! Smagen er solid og svarer til en god madpakke

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           4,2%

 

Carlsberg Pilsner (Hof) 4,6% Carlsberg

Klassisk undergæret pilsnerøl med lys, gylden farve, rund aroma og en smagsbalance mellem bitterhed og let sødme.  Pilsnerøllet stammer fra den tjekkiske by Pilsen, hvor en nytiltrådt brygmester i 1842 opdagede, at den stedlige byg i forening med nyere teknik havde givet ham en øl af en lys, gylden farve med lettere smag end sædvanlig. ‘Fejlbrygget’ blev en succes, og pilsnerøllet var kommet for at blive. Pilsnerøllet blev første gang brygget på Gl. Carlsberg i 1883 og senere på Ny Carlsberg i 1893. I 1904 blev Carlsberg Pilsner for første gang distribueret på flaske som ‘Bryggeriets Aftapning’ i et antal af 4 mio. flasker.

Lille 22,- kr.       Stor 38,- kr.           4,6%

Tuborg Classic 4,6%

Det kan godt være svært at spå om fremtiden. Til gengæld kan du være sikker på, at Tuborg Classic bliver ved med at smage lige så godt som den plejer. Introduceret ved Tuborgs 120 års fødselsdag i 1993. Malt i brygget : Pilsner, Münchner, karamel.

Lille 22,- kr.       Stor 38,- kr.           4,6%


Primator Premium – 5,0% – Náchod, Tjekkiet

Bøhmisk lager fra Tjekkiet. Stærk velafbalanceret smag, en strålende gylden farve og langvarigt skum. Undergæret med fin karakteristisk bitterhed, som kendetegner de tjekkiske bryggetraditioner. Brygget på vand bygmalt og Saazhumle.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           5,0% 

Primator Weizenbier – 5,0% – Náchod, Tjekkiet

Lys overgæret hvedeøl, ufiltreret. En typisk hvedeøl fyldt med gærspecifik aroma, smag og udseende. Intens smag med strejf af banan, nellikeagtig aroma og klassisk bitterhed fra Saaz-humlen. Brygget på vand, hvedemalt,  bygmalt,  Saazhumle og gær.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           5,0 %

aggerAgger Bajer – 5,0% – Bryggeriet / Ølfabrikken

En let brown ale brygget som en hyldest til den danske landsholdsspiller (fodbold) Daniel Agger. Står flot rødbrun i glasset. Fyldig, rund og overraskende mild – smagfuld uden at være for bitter. Billedet er kreeret af Lars H.U.G.

Lille 35,-   Stor 54,-                       5,0 %

Khaleesi IPA – 5,5% – Amager Bryghus/Cafe Langebro

Denne lækre IPA er brygget af tjenerne på Cafe Langebro og Åens Øl sammen med Amager Bryghus.

Vi er inspirerede af figuren Khaleesi fra Game of Thrones, da hun er stærk og smuk. Det var desværre ikke muligt at opdrive drageblod, så vi håber at brugen af humlerne Cascade, Citra, Colmbus, Chinook har skabt en øl som er som hende – lækker og ikke til at få nok af.

Lille 30,- kr.       Stor 48,- kr.           5,5 % 


all dayAll Day IPA – 4,7% – Founders Brewing Co. (USA) 

En forfriskende og let drikkelig IPA fra Guds Eget Land. Trods den forholdsvis svage alkoholstyrke, er All Day fyldig og fuld af smag fra malt, korn og humle. God balance og en ren finish. Den perfekte belønning for en ærlig dags arbejde og den ultimative ledsager til at fejre livets simple glæder !

 Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           4,7 %

Cocks Not Glocks – 6,0% – Amager Bryghus

Månedens fadøl januar måned 2017. Lys, lækker single hop IPA. Der er brugt en af de sidste nye humle(maj 2016), nemlig Loral(HBC 291). Den dyrkes i staten Washington.

 

 Lille 40,- kr.       Stor 60,- kr.           6,0 %

Blonde – 6,7% – Hornbeer

Denne specialøl fra Hornbeer er en belgisk inspireret øl som er brygget på bygmalte, krydderier, humle, vand og gær, den gode smag er opstået med bidrag fra krydderierne og den belgiske gærtype. Hornbeer Blonde er en dejlig øl med masser af kulsyre og er boblende frisk at se på.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.          6,7 %

 

Jet Heart Black – 4,7 % – Brewdog

Denne Stout er sort som kul og fantastisk blød. Jet Black Heart er en mælke Stout med masser af ristet malt og dermed smag af kaffe og chokolade, som munder ud i en dekadent fyldighed. Flager af havre og hvede er tilføjet for at give en fløjlsblød fornemmelse tilsat kulsyre, der giver en smag af honning. Magnum og Sorachi Ace bringer bær og citrus til øllet og forstærker chokoladekarakteren.

Lille 40,- kr.     Stor 60,- kr.          4,7 %

Chakra Khan – 6,3% – Gamma Brewing Co.

Westcoast IPA. Masser af lækre aroma humle i og med en perfekt maltprofil. Tilpas bitter. Brygget på Ølkollektivet

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           6,3 %

The Lady of Cofitachequi – 7,0 % – Amager Bryghus

Brygget med Fonta Flora, North Carolina
Er en ægte amerikansk IPA med masser af frisk humle tilsat hele vejen i brygprocessen I små udvalgte doser. Ikke ekstremt bitter, men masser af skøn duft.

 Lille 40,- kr.    Stor 60,- kr.             7,0 %

Wildflower IPA – 5,9% – Ebeltoft Gaardbryggeri

Skøn IPA med en let bitterhed. Masser af noter af tropsike frugter og masser af blomster. Rigtig skøn i sommersolen

 Lille 35,- kr.    Stor 54,- kr.              5,9 %

Building Bridges – 7,0% – Amager Bryghus

India Pale Ale. Brygget i samarbejde med Oppigårds Bryggeri. En yderst potent IPA brygget på humlerne Herkules, Chinook , Columbus, Citra, Centennial, Cascade og Amarillo samt pilsner-, hvede- og Carawheatmalt.

.

 Lille 35,- kr.      Stor 54,- kr.           7,0 %

Ale No. 16 – 5,7% – Bryggeriet Refsvindinge

Ale no. 16 blev brygget for første gang i 1995. Det er en mørk overgæret guldøl, brygget på vand, malt, humle & original engelsk gær. I 1997 blev Ale no. 16 kåret som Danmarks bedste øl, det samme skete i 2000, hvor den også fik en 3. plads på verdensplan.

Lille 35,- kr.       Stor 54,- kr.           5,7%

Ugly-Duck-Amarillo-og-Citra-150x150Amarillo & Citra – 5,9% – Ugly Duck Brewing Co.

En flot IPA med frisk duft af humle og citronskal og med en fin maltprofil. Smagen er forbløffende kompleks, den er humlet som ventet, men der er samtidig en maltsmag, som giver god balance til smagen af Amarillo- og Citra-humlen, fine nuancer med tydelig citruspræg.

Afsluttes humlet, men ikke udtørrende eller besk. en af de bedste IPA’er på markedet.

Lille 35,-          kr. Stor 54,-       kr. 5,9 %

19 IPA – 6,9% – Mikkeller

Så er der dømt ”Humle fra Mikkeller” !

En ”Must taste” IPA brygget på vand, malt (pilsner, munich, cara-crystal), havreflager, gær og hele 19 humletyper : Simcoe 17,14%, Citra 15,72%, Amarillo 14,29%, Sorachi Ace 10,71%, Bravo 6,79%, Colombus 6,79%, Cluster 4,64%, Warrior 4,64%, Cascade 3,57%, Centennial 3,57%, Palisade 2,86%, Challenger 1,43%, Galena 1,43%, Magnum 1,43%, Mt Hood 1,43%, Tettnanger 1,43%, Nugget 0,71%, Super Galena 0,71%, Williamette 0,71%.

Lille 40,- kr.       Stor 60,- kr.           6,9 %