Rom

De gode:

A.H. Riise XO

Rom i absolut særklasse med sin dybe frugtagtige og fyldige smag med komplekse nuancer af Orange, Mango, Papaya og Vanillie afsluttende med en fløjlsagtig blød og delikat sødmefuld eftersmag. St. Thomas

A.H. Riise Royal Danish Navy

I stil adskiller denne flåde-rom, som havde sit udspring i Blending i Flensborg, sig fra den berømte engelske NAVY rom ved at være lettere at gå til og drikke. Den har ikke den samme tørre stil – og har flere sarte frugtnoter. St. Thomas

 

El Dorado15

En rig tung spiritus giver blended tyngde, fadlagringen giver struktur og nogle lette noter af citrus giver kompleksitet. Denne 15-års rom har en lang finish – duft af brun farin, kaffe og karamelliserede frugter. En klassiker. Prisvinder i sin vægtklasse ! Britisk Guyana.

Ron Millonario Solera 15

Duft af brun farin, brændte mandler, vanille, fad, rosin og mørk chokolade. Smag af rom-sødme, nuanceret og afvekslende. Lang eftersmag, masser af søde og krydrede nuancer. Behagelig afrundet og kompleks. En dram til luksus og fornøjelse. Denne rom får du lyst til at drikke mere af. Peru

 

Ron Flor de Cana

En rødlig rom med semi-sød karakter. Smagsnoter af nougat, mandler, smør og melasse.
Har en lidt krydret finish med hint af mørk karamel og fad.

Nigaragua.

 

Ron Metusalem Gran Reserva.

Tørret frugt præger duften af denne rom, mens smagen er fyldig, kraftig og med noter af lakrids og mørk karamel. Udvalgt til det europæiske marked af den italienske rom-næse Fabio Rossi. Den Dominikanske Republik.

HSE X vieux

Er du til single malt whiskey er denne rom et must. Martinique byder på andet end lækre strande og blåt vand. Blandt andet denne røgede mørkebrune rom – fremstillet med single malt finish. Martinique

 

pussers

Pusser’s british Navy Rum

Pusser’s Rum er en klassisk British Navy style rum, inspireret af den originale opskrift, som i sin tid blev brugt til at producere den rom som sømænd fik i deres daglige ration. Kompleks smag og god fylde.

oceans

Ocean’s Mellow Singular 7

Ocean’s Mellow er en blend fra flere 7-årsrom – alle lagret på fade af hvid-eg. Frisk duft med let smag og blød eftersmag. Noter af vanilje. En all-round-rom, hvor styrke og blødhed har den rette balance. Caribien.

dic 12

Dictador 12

Elegant og forfinet caribisk rom. Duft af vanilje og blød karamel. Smag af lakrids, karamel og vanilje. Temmelig fed og olieret eftersmag med fine noter af kanel og rørsukker.Næsten på højde med storebror Dictador 20. Columbia.

appelton

Appleton Estate Extra 12

Ældet i mindst 12 år på egetræsfade. Udråbt som et uovertruffent mesterværk af ege-aldring. Smøragtig smag med kremet brun sukker. Bittersød og saftig eftersmag.

Jamaica.

Pampero Aniversario

En mørk rom, lagret i 4-6 år. Duften er sødlig med karamel, ristede nødder og melasse. Smagen er blød med noter af fad, vanilje og den søde, tunge melasse. Pæn længde på eftersmagen med en tyk fylde i munden. Utallige priser, bl.a. bedste rom i 2007 i San Francisco World Spirits Competition og dobbelt guld i 2009. Venezuela.

Fortuna Ron Reserva Exclusiva 8

 På trods af sin relative unge alder, har Fortuna en fantastisk fylde og en god sødme, der normalt kun findes hos ældre rom. Om den 5-dobbelte destillering kan tage en del af æren for det fine resultat, skal være usagt, men ikke desto mindre er egenskaberne blevet belønnet med 92/100 point og en guldmedalje hos Beverage Testing Institut. Nicaragua

De rigtige gode:

El Dorado 21

En mørk eksklusiv rom fra Guyana. Den nyeste på stammen af gode rom, fra Demerara Distillers. De bedste dele fra El Dorado 12 år og El Dorado 15 år er taget og blandet med yderligere dele i denne 21 års komplekse rom. Vi synes at denne nye perle er næsten uimodståelig !

Ron Zacapa Solera Reserva 23

Det føles som en fest i din mund ! Først breder sig en behagelig sød smag, så fyldig og rund at man forbløffes. Derefter overvældes man af karamel, honning, sirup og modne frugter. I 23 år har denne rom ventet på at blive nydt, og det er den uden tvivl værd at vente på. Sjældent møder man en så intens og koncentreret smagsoplevelse på flaske. En uovertruffen rom ! Det er absolut ikke uden grund, at den har ligget helt i toppen ved kåringen på den “Internationale Rum Festival” de sidste adskillige år. Guatemala.

Ron Diplomatico Reserva

En fabelagtig venezuelansk mørk gylden rom, destilleret fra melasse i en kobber potstill før 12 års aldring. I smagen sød og rund, med noter af karamel, honning og hints af træ og cognac og nogle søde frugtagtige noter. Eftersmagen er varm og sød, med rige noter af kaffe og karamel. Den er lidt nøddeagtig og sukkersød og har et subtilt skær af tobak, der lurer et sted i bagsiden af halsen og ganen. Venezuela

 

Ron Matusalem Gran Reserva 23

Kransekagefiguren fra Matusalemhuset. Duft af honning, frugt og sødme. Cremet konsistens. Mindre sprittet end lillebror på 15 år og med en kraftig, nuanceret og lang eftersmag. En smagsoplevelse af de helt store – fra en yderst delikat rom.

Den Dominikanske Republik.

Dictador 20

Stor ædel og meget elegant ”sippe” rom i toppen af den Caribiske superliga. I smagen fornemmes blød og sød karamel og vanilje, kakaopulver og stødt kokos. Eftersmagen er fedmefyldt og olieret med en delikat smag af abrikos, romrosin og blid bourbon sødme. Som noget helt særligt tilsættes colombiansk honning til sukkerrørsmelassen under gæringen. Dette bevirker smagen bliver mere fyldig, krydret og kompleks. Columbia

haakon

A.H. Riise XO Kong Haakon

For at fejre venskabet mellem to unikke mænd – Kong Haakon VII af Norge og Valdemar Riise lanceres denne sjældne limited edition rom. Denne Rom er baseret på den oprindelige opskrift som var Kong Haakons favorit. Den introduceres i stærkt begrænset mængde og er kommercielt tilgængeligt for første gang. Hver flaske er desuden mærket med individuelt flaske og fad nummer samt aftapnings dato.

Riise_175

A.H. Riise XO 175 Anniversary

175-året for etablering af A.H. Riise Apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas. To af de rom, der indgår i denne blanding, er modnet på gamle PX og Oloroso sherryfade, som tilføjer stor kompleksitet med hint af karamel, vanilje og skovbær.

De vildt gode:

Ron Millonario XO Reserva

Den ældste aftapning af Ron Millonario (kåret som Verdens Bedste Rom i 2008 og 2009) – kaldet XO – er en Solera version af rommen fra Peru. Ganske som Ron Millionario – som er en Solera (blanding) af rom omkring de 15 år. Duft af krydderier indhyllet i sødme og karamelliserede tropiske frugter. Smag: Først sødme, så krydderier der trækker ud, så sødme igen. Hints af nougat, kandis, figner og dadler.

Brugal Siglo de Oro

 Toppen af Brugal-husets romsortiment og en limited edition, som kun bliver udgivet én gang årligt. Mørk gylden farve med strøg af sirupsnuancer. Aroma af egetræs-noter og tørret frugt. Paletten er sød, men alligevel kompleks. Blød og olielignende struktur med noter af karamel og bitter chokolade. Baseret på udvalgte rom, som er lagret i op til otte år på medium brændte, amerikanske fade af hvidt egetræ.

Den Dominikanske Republik

Ron Zacapa XO

Kronjuvelen i Licorereas de Guatemalas romserie. Lavet på juicen fra jomfru-sukkerrør, lagret i 25 år, for til sidst at få en unik fadlagring på franske egefade. Duften er kompleks med noter af bl.a. læder og en sødlig tobak. Smagen af fad er tydelig, men også noter af bl.a. karamel og med et sødligt strejf af vanilje. Eftersmagen er lang og meget behagelig. En virkelig kvalitetsrom. Guatemala.