Cafeens historie

Før 1900-tallet lå det meste af Island Brygge under vand. Fra 1901-1906 opfyldes vandarealet mellem Artillerivej og Langebro. I slutningen af denne periode blev de første bygninger opført langs kajen heriblandt Langebrohus hvor café Langebro er placeret.

Allerede i 1904 købte murermester Røhler grunden, hvor Langebrohus blev opført. Huset stod færdigt oktober 1905 og var med sine flotte tårne en flot indgang til Islands Brygge. Hele stueetagen i bygningen var egnet til forretninger, og især Café Langebro blev et sted, hvor maden var i høj kurs, og der blev spillet cabaret og musik.

Der var mange forretninger i ejendommen, bl.a herrelingeri, apotek og posthus. Restauratør G. Keller, der blandt andet var kendt som overkelner på Den Kgl. Skydebane grundlagde Café Langebro den 1. oktober 1917 på Islands Brygge 1. Virksomheden omfattede café, restaurant samt mindre selskabslokaler til ca. 18 personer (selskabslokalerne lå i den nuværende frisørsalon). Om sommeren havde restauratør Keller en flot terrasse foran hele facaden, og denne blev meget besøgt såvel som restaurationslokalerne, hvor der serveredes en god , billig borgerlig middag. Terrassens areal skrumpede en del, da den nuværende Langebro stod færdig i 1954.

Der har siden 1917 været drevet restaurationsvirksomhed i lokalerne under navnet Café Langebro dog afbrudt af en kortere periode fra 1955, hvor den nye indehaver omdøbte Café Langebro til Lille Europa – opkaldt efter Hotel Europa fra 1954 (senere kendt som HKs Højhus). Café Langebro blev frem til 10. april 2003 drevet af Bjarne Schnell, der af mange er kendt som en af Danmarks bedste travkuske bl.a. fra Amager Travbane.

Billeder af interiør og facade fra den tidlige periode kan ses hængende på Café Langebro.

En særlig Tidslinie med angivelse af de tidligere indehavere fra G. Kellers tid og frem til dags dato, er ophængt i caféen.